Introducere

2021 aduce un nou domeniu pentru a vă înflori afacerea prin adăugarea de idei creative pe site-ul dvs. web. Este dificil să-ți dai seama de proiectarea site-ului tău web în decurs de o oră sau zi, durează mai mult. Au dispărut zilele designului tradițional în care vă proiectați site-urile cu compania despre noi și câteva imagini pentru a atrage cât mai mulți clienți. Astăzi, site-urile și aplicațiile sunt interesante și interactive.

Povestea

În calitate de utilizator, petrecem mai mult de jumătate din timp să citim strategia de investiții financiare online, știrile, navigarea pe site și utilizarea aplicațiilor web. Dar experiența noastră online nu este cea mai mare pe care am putea-o avea. Iar motivul care stă la baza acestui fapt este designul slab sau aspectele neadecvate care nu înțelegeau interesul utilizatorului. Compania trebuie să adauge aspecte mai valoroase pentru a reține utilizatorul pe site-ul dvs. pentru mai mult timp.

În calitate de designeri, este prima noastră prioritate să proiectăm un site cu cea mai bună experiență de utilizator. Și este puțin dificil, dar nu imposibil de interpretat.

Iată câteva dintre cele mai bune principii UI / UX, pe care le-am pus împreună pentru a crea un site web excelent și eficient în 2021.

1. Simplitate și Claritate

Dacă jumătate din minutul utilizatorilor a irosit în explorarea butonului de clic, arată că lipsești undeva pentru a crea un design web de încredere. Nu faceți mai greu să găsiți butoane de acțiune. În pagina principală, concentrați-vă pe butonul principal în loc de o grămadă de butoane pentru a deruta utilizatorul.

Faceți fiecare detaliu simplu și clar de înțeles.

Designul complicat încurcă audiența și, prin urmare, site-ul își pierde profesionalismul. Verificați frecvent site-ul și aplicația dvs. cu scopul de a adăuga ce altceva pentru a le simplifica și mai mult. Designul consistent prezintă un aspect mai elegant. Simplu nu emite modele plictisitoare, de fapt, este mai util pentru utilizatori.

Când utilizatorii sunt familiarizați cu câțiva parametri de proiectare, manifestă că designul este mai simplu și ușor de înțeles din punctul de vedere al utilizatorului.

2. Fă site-urile să fie scanate și nu citite

Un utilizator scanează site-ul web și nu le citește. Există puține site-uri web care trebuie citite, dar totuși, utilizatorii doresc imagini și videoclipuri pentru a obține ideea din spatele proiectării dvs. Infografiile și imaginile sunt piste mai convingătoare pentru oricine să preia instrucțiuni în fiecare domeniu.

Faceți scanarea paginilor dvs. capabilă să atragă un public. De cele mai multe ori, utilizatorii scanează conținutul și citesc unde găsesc ceva unic sau interesant. Dar acest lucru se întâmplă cu greu. Timp maxim, ei doresc o soluție directă care să fie accesibilă doar prin adăugarea de imagini pertinente și decupaje video scurte.

3. Navigație clară, cum vor interacționa utilizatorii

Știi că partea ciudată a proiectării este cum să revii la pagina anterioară. Uneori, interfețele UI / UX ale site-ului web nu sunt corecte; în acel moment, nu ai nici o idee despre cum să faci și ce ai vrut să faci. Ați observat ceva care arată ca un buton, dar de fapt nu este? Chiar și tu începi să aștepți să aibă loc acțiunea de încărcare. Ei bine, acest lucru se întâmplă atunci când designerii nu iau interesul utilizatorilor pentru considerațiile lor. Deci, este important să respectați un moment în care proiectați un site web.

Aici, acest punct vă va fi mai clar cu un exemplu, acțiunea de glisare este prioritară într-o aplicație mobilă numită Snapchat, unde glisați la stânga pentru a deschide conversațiile, la dreapta pentru a vedea povești și pentru a vă aduce amintirile. Aceștia interacționează cu un utilizator pentru a-i instrui unde să meargă și cum să obțină detaliile necesare despre aplicație.

4. Contrastul de culori

În ultimii ani, contrastul scăzut al culorii a devenit o tendință de superfluitate în designul UI / UX. Dar site-ul dvs. web va avea mari probleme dacă combinați un contrast scăzut al culorilor cu fonturi subțiri. Desigur, toate contrastele scăzute nu sunt rele, dar da puține. Dacă un design este implementat cu grijă adecvată, contrastul scăzut nu îl va afecta.

Echilibrați contrastul de culoare al întregului site web pentru a evita orice greșeală de premieră. În cazul în care contrastul corpului nu este la înălțime, utilizatorul va avea dificultăți în a citi textul și, ca rezultat, dă o impresie proastă privitorului.

5. Calități UX

Pentru o experiență de utilizare semnificativă și valoroasă, iată câteva fapte de învățat:

Util: textul scris trebuie să fie real și să satisfacă nevoia

Utilizabil: site-ul fără efort poate fi descoperit sau utilizat

De dorit: imaginile, videoclipurile, marca și alte aspecte scot în evidență emoții și primesc apreciere

Găsit: cu ușurință, conținutul trebuie să poată fi găsit la fața locului și în afara acestuia

Accesibil: conținutul trebuie să fie accesibil persoanelor cu tulburare

Credibil: utilizatorii trebuie să se bazeze pe cuvintele tale

 


Nu am terminat încă, mai sunt câteva zone pentru a construi experiența utilizatorului:

Fii explorabil: fii sigur că utilizatorii primesc toate punctele necesare chiar de la prima vizită

Planuri de conținut: concentrați-vă pe scrierea conținutului creativ

Încântător: asigurați-vă că site-ul încântă utilizatorul, astfel încât să împărtășească o conexiune emoțională cu afacerea dvs.

Performanță: este important ca sistemul să funcționeze excelent atunci când utilizatorul interacționează cu acesta

Analize web: concentrați-vă pe datele colectate, raportați și analizați datele site-ului web

Rata de evaluare: se concentrează pe cât de bine utilizatorii pot învăța și utiliza serviciile pentru a-și atinge obiectivele

De ce feedbackul este important?

În toate aceste principii, nu uitați să oferiți feedback. Când un utilizator vă vizitează site-ul, vrea cu disperare să știe ce se întâmplă. Dacă dau clic pe orice buton, dați-le o indicație că butonul da a fost făcut clic. Dacă indicația nu a fost acolo, din greșeală, ei pot face clic pe buton de mai multe ori. Și dacă încărcați orice fișier, afișați un mesaj pentru a explica cât timp mai rămâne pentru finalizarea procesului de încărcare.

Concluzie

Crearea unui site web ar trebui să fie o afacere simplă, în special cu atâtea opțiuni în jur. Așadar, după ce ați decis ce platformă să utilizați, cât ar trebui să coste site-ul dvs. web, structura de navigație, teme, culori etc., este timpul să vă orientați către principiile UI / UX pentru a spori reputația site-ului dvs.

Utilizatorii se conectează emoțional cu site-ul dvs., deci este responsabilitatea dvs. să le oferiți o experiență de utilizare mai bună. Proiectantul site-ului dvs. web trebuie să țină cont de faptele majore sau minore, deoarece este o parte dificilă de gestionat.

Acest articol a fost postat in News. Salveaza ca bookmark acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și repetând vizitele.